feliratkozás hírlevélre

Minden feliratkozónk AJÁNDÉKBA kapja cégünk e-bookját, a "8 végzetes hiba ami tönkreteheti beruházásait" címmel.Chat with us
Williamson & Klark Williamson & Klark Williamson & Klark

 Pályázatok utógondozása

A támogatás elnyerése esetén, a támogató levél átvételével nem szűnik meg a munka. Következik a szerződéskötés és a projekt megvalósítása, ami rögös, de örömteli út lehet a siker felé.

A Közreműködő Szervezet (KSZ) értesítő levelet küld a támogató döntésről és a megítélt összegről. Ezzel együtt elküldik a szerződéses csomagot, hiszen a támogatási szerződés megkötéséhez további mellékletekre lehet szükség (pl. önerő igazolása). Az összeállított szerződéscsomagot a pályázó aláírja, és visszaküldi a KSZ-nek aláírásra. Amint a kettős aláírás megtörténik, a szerződés hatályba lép. 

Az Európai Uniós pályázatok esetén legalább félévente (10 millió forint alatti támogatási összeg esetén évente) projekt előrehaladási jelentést (PEJ) kell küldeniük a Kedvezményezetteknek a KSZ-hez, melyben beszámolnak a projektben megvalósított tevékenységekről, a projekt szakmai tartalmáról. A projekt zárásakor záró projekt előrehaladási jelentést (ZPEJ) kell írniuk a Kedvezményezetteknek. Ebben a szakmai megvalósításról kell beszámolni a Közreműködő Szervezet felé. 

PEJ és ZPEJ esetében is formai, szakmai és pénzügyi ellenőrzésre is sor kerül a beküldött dokumentáció alapján. Ilyenkor átnézik a szakmai alátámasztó dokumentumokat, megállapításokat tesznek, hiánypótlást kérhetnek. A jelentéseket végül elutasíthatják (tehát újra be kell nyújtani) vagy elfogadhatják. Ha egy jelentést nem fogadnak el, akkor a kifizetés sem teljesíthető. 

A pénzügyi megvalósításáról külön szálon zajlik az ellenőrzés, elkülönül a szakmai jelentésektől. A támogatási szerződés hatályba lépésekor lehetőségünk van előleget igénybe venni. A megvalósítás során időközi kifizetési kérelmeket adhatunk be a Közreműködő Szervezethez, melyben elszámolunk a kiállított számlákkal, benyújtjuk a számlákhoz kapcsolódó alátámasztó dokumentumokat (pl. üzembe helyezési jegyzőkönyv, megrendelőlap, stb.).  A projekt zárásakor záró kifizetési kérelmet kell benyújtani és el kell számolni a teljes lehívott összeggel.